OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Flexbieb ♥ OBA

Gepubliceerd op: 20 januari 2020 15:41

FlexBieb en de OBA werken sinds mei 2019 samen. Dat begint zijn vruchten af te werpen voor IJburgers.

Ruime keuze boeken op IJburg

De collectie boeken in de FlexBieb is aangevuld met actuele titels uit de OBA-collectie en biedt een ruime keuze. Deze collectie wordt een paar keer per jaar volledig vernieuwd. Je kunt lenen en lezen naar hartenlust! Voor bewoners van IJburg die de Nederlandse taal aan het leren zijn, is een NT2 collectie vanuit de OBA beschikbaar gesteld met boeken en oefenmaterialen. OBA-leden kunnen nu ook gebruik maken van de boekencollectie van de FlexBieb.

Oefenuur voor computer en taal

Wil je handiger worden met de computer? Of je Nederlands oefenen? Vanaf 11 februari 2020 start in de FlexBieb een Oefenuur. Tijdens het wekelijkse Oefenuur worden buurtgenoten op weg geholpen om zelfstandig te werken aan hun basisvaardigheden (Taal, Computer of Rekenen & Geld). Vervolgens kan thuis, in de FlexBieb en tijdens het Oefenuur zelfstandig geoefend worden. Het Oefenuur is elke dinsdag van 11:30 tot 13:00 uur. Deelnemers werken op eigen niveau en tempo op de computer. Een OBA medewerker is er om antwoord te geven op alle vragen. Meedoen is gratis en vrijblijvend, aanmelden is niet nodig.