Global Children’s Designathon in de OBA

Gepubliceerd op: 9 oktober 2018 16:46

Op zaterdag 3 november 2018 werken kinderen over de hele wereld samen aan oplossingen voor de toekomst tijdens de Global Children’s Designathon. Kinderen bedenken oplossingen voor ‘Life on Land’. Het team in Amsterdam zal zich verzamelen in de OBA en kinderen (8 – 12 jaar) kunnen zich nu opgeven om mee te doen.

Tijdens de Global Children’s Designathon 2018 zetten wereldwijd meer dan 1.000 kinderen hun creativiteit in voor een betere wereld. In de OBA gaan zo’n 45 jonge uitvinders oplossingen bedenken voor het toekomstige leven op het land. In een team maken de kinderen prototypes van hun ontwerpen, met behulp van gerecyclede materialen en techniek zoals LED-lampjes en Micro:bits. Via een live-verbinding staan de kinderen in contact met deelnemers in andere landen om extra inspiratie op te doen.

Eindpresentatie

45 kinderen tussen de 8 en 12 jaar gaan met de designathon in de OBA aan de slag om 10.00 uur.  De inschrijving is inmiddels gesloten. Aan het eind van de dag (15.30 uur) is er een publieke eindpresentatie waar ook de ouders welkom zijn. 

Maakplaats 021

Global Children's Designathon wordt mede mogelijk gemaakt door Maakplaats 021, de speelkamer in de OBA waar jongens en meisjes kennis kunnen maken met de wereld van creativiteit en digitale fabricage. Zelf aan de slag met 3D-printers, lasersnijders en meer technieken. Iedereen is een maker. Neem een kijkje bij activiteiten om erachter te komen wat je allemaal kunt doen en leren bij Maakplaats 021.