Had ik het maar eerder geweten!

Gepubliceerd op: 9 november 2017 10:58

Veel ouders weten niet wat ze horen als blijkt dat hun zoon of dochter niet goed meekomt op school omdat het hoogbegaafd is. Daarom organiseert de OBA op donderdag 23 november in samenwerking met Grip op Talent een symposium over hoogbegaafdheid.

Tijdens het Symposium over Hoogbegaafdheid - Had ik het maar eerder geweten! vertellen een ervaringsdeskundige, onderzoeker, wetenschapper, expert, jeugdarts en auteur over dit actuele onderwerp.

Wat hebben ze nodig?

Een van de sprekers is Fanny Cattenstart, van Grip op Talent en Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong. Ze vertelt alles over de kenmerken van hoogbegaafdheid die al vroeg zichtbaar zijn. Ook overhandigt ze een nieuw signaleringsinstrument voor consultatiebureaus aan de GGD Amsterdam. Verder gaat specialist Tijl Koenderink in gesprek met cabaretier Jeffrey Spalburg en acteur Mimoun Ouled Radi. Suzanne Buis gaat dieper in op het thema van haar boek Mijn hoogbegaafde kind en ik

Tickets

Het symposium is van 19.00 tot 21.30 uur in het OBA Theater in de Centrale OBA aan de Oosterdokskade 143, Amsterdam. Voor het volledige programma en voor tickets, ga naar oba.nl/hoogbegaafd.