I challenge you to love me

Gepubliceerd op: 10 juli 2019 11:21

Vanaf donderdag 11 juli is de fototentoonstelling 'I challenge you to love me' te zien in OBA De Hallen. Diana Blok fotografeerde op verzoek van de Nederlandse Ambassade in Brazilië de LGBT-gemeenschap in het land. De foto's tonen de zoektocht naar een seksuele identiteit terwijl het geweld tegen de LGBT-gemeenschap groeit.

Anders dan het populaire straatbeeld van Brazilië doet vermoeden, laat de realiteit een ander en hard beeld zien. De afgelopen vier jaar verdrievoudigde het geweld tegen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen. Blok legde haar ontmoetingen met de LGBT-gemeenschap op camera vast en dit leverde indringende portretten op.

De intensiteit en puurheid van de beelden laten de geportretteerde spreken: hun verhaal verwoord in beeld, leidt tot een rechtstreekse dialoog met de passerende bezoeker van de expositie. Blok speelt hiermee in op de kracht van diversiteit voor een stad als Amsterdam en laat zien dat ondanks tolerantie, verdraagzaamheid helaas nooit vanzelfsprekend is.

Diana Blok

Diana Blok (Uruguay, 1952) werd geboren in Montevideo en woonde in Colombia, Mexico en Guatemala voordat ze in 1974 naar Amsterdam verhuisde en zich op de fotografie stortte. Sinds 1980 publiceerde ze zeven fotoboeken, waaronder Time Tells (2012) en See Throug Us (2009). Bloks werk is onder meer opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Tokyo Metropolitan Museum. Vanaf begin september is zij ook te zien in kunstruimte Nieuw Dakota in Amsterdam met 'Gender Monologues'. Naast fotograaf is Blok ook tekenaar en videokunstenaar.

Expositie

De expositie is vanaf donderdag 11 juli t/m zondag 8 september 2019 te zien in OBA De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 10 in Amsterdam. De foto's zijn gratis te bezichtigen gedurende de openingstijden van OBA De Hallen.