OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

IDFA in de OBA

Gepubliceerd op: 19 november 2019 08:46

IDFA in de OBA, o.a. Toni Morrison: The Pieces I Am

Op woensdag 20 november aanstaande start de 32 editie van IDFA, het International Documentary Festival Amsterdam. Tot en met 1 december worden er op diverse locaties uiteenlopende documentaires vertoond. De OBA is dit jaar één van deze ontmoetingsplaatsen voor filmliefhebbers met een programmering voor jeugd en volwassenen.

Als openbare plek in de stad, is de OBA bij uitstek geschikt voor IDFA om een onafhankelijk en inspirerende plek te bieden waar publiek en professionals elkaar ontmoeten. Juist het publieke karakter van de OBA wordt een veelzijdig aanbod van hoge kwaliteit documentaires toegankelijk voor een steeds groter wordend publiek.

IDFA Junior

Zondag 24 november staat in het teken van IDFA Junior. Behalve jeugddocumentaires voor en over kinderen, beantwoorden ook hoofdpersonen uit de film en de makers vragen van het publiek. Ook vinden er in de foyer een workshop en andere activiteiten plaats.

Best of IDFA

Onderdeel van de volwassenprogrammering is Best of IDFA: Audience Favorites op zaterdag 30 november en zondag 1 december. Elk jaar beoordelen IDFA's bezoekers documentaires die in de running zijn voor de VPRO IDFA Audience Award. De hoogst genoteerde films – inclusief de winnaar van de VPRO IDFA Audience Award 2019 – vertoont IDFA in een dagvullend programma.

Kortom, ontdek de IDFA in de OBA!