Inburgeren doe je samen in de OBA InburgerBar

Gepubliceerd op: 12 februari 2019 15:28

inburgerbar

Oefenen voor het Inburgeringsexamen, terwijl je van een lekkere burger geniet. Dan kan bij de OBA InburgerBar! Het is een van de vele gratis activiteiten die de OBA het komende tijd organiseert ter ere van haar 100 jarige verjaardag. Want wie jarig is trakteert. Hieper-de-bieb hoera!

Ben of ken je een inburgeraar? De InburgerBar is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dit thema bezig is. Onder het genot van een lekkere gratis burger – vegetarisch of half vlees/half plantaardig, komen alle aspecten van inburgeren aan bod. Inburgeren was nog nooit zo smaakvol.

Advies van inburgerexperts

Er kan kennis gemaakt worden met een taalconsulent van de gemeente Amsterdam, die advies geeft over gratis taalcursussen in Amsterdam. Een cv-dokter van de gemeente helpt bij het opstellen van een cv en motivatiebrief. De mensen van VCA Vrijwilligerswerk vertellen hoe gezocht kan worden naar vrijwilligerswerk.

Oefenen en uitwisselen

Er kan meteen geoefend worden voor het Staatsexamen (versie 2017). En er is informatie over andere taalactiviteiten bij de OBA, zoals het Taalcafé en NT2 School: voor de nieuwkomers die een begin willen maken met Nederlands leren. Bij de InburgerBar wachten ook ervaringsdeskundigen, die alles kunnen vertellen over wat zij tegenkwamen op hun inburgerpad. 

De InburgerBar is in verschillende OBA-vestigingen. Op 1 maart is de eerste InburgerBar op OBA Bijlmerplein. Kijk in de agenda wanneer de InburgerBar in de buurt staat. En zeg het voort. Inburgeren doe je samen!

OBA 100 jaar, 100 dagen feest

De OBA bestaat 100 jaar en dat vieren we met 100 dagen feest. Er zijn allerlei feestelijke activiteiten, ook bij jou in de buurt! Wij trakteren dus alle toegang is gratis. Vier je het met ons mee? Kijk op oba.nl/100jaar