OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Je bent nooit te oud om te leren

Gepubliceerd op: 5 november 2019 12:06

De stichting Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert lezingen in de OBA voor senioren door studenten.

De OBA wil een laagdrempelige ontmoetingsplek plek zijn voor de groeiende groep kwetsbare senioren in Amsterdam en deze senioren aangesloten houden op de snelle ontwikkelingen in onze maatschappij. In diverse vestigingen organiseert de OBA daarom wekelijks gratis seniorenactiviteiten zoals lezingen, tablet- of computerlessen en creatieve bijeenkomsten.

enthousiaste reacties

Een bijzonder gewaardeerd onderdeel van het OBA aanbod voor senioren in Amsterdam zijn de colleges van Oud Geleerd Jong Gedaan. Met het diverse aanbod leren de senioren bij over tal van onderwerpen. De kunstgeschiedenisreeks bijvoorbeeld is bijzonder goed ontvangen, maar ook de psychobiologiereeks levert veel enthousiaste reacties op. 

interactief

De senioren zijn vooral zeer te spreken over het interactieve karakter van de colleges. De studenten zijn zeer betrokken en vaak geven de onderwerpen aanleiding tot levendige gesprekken. 

Yentl Keijser is regiocoördinator en geeft zelf graag colleges over criminologie:

Dat je tachtig bent betekent niet dat je minder kan leren dan iemand die achttien is en in de collegebanken zit.