Lees de toekomst in de OBA

Gepubliceerd op: 25 oktober 2017 15:05

Vormen robotica een gevaar voor onze toekomst of juist niet? Dat is de vraag tijdens de landelijke bibliotheekcampagne Nederland Leest in de maand november. De OBA organiseert verschillende activiteiten rond het thema robotica en geeft het boek 'Ik, robot' van Isaac Asimov cadeau.

Kom tussen 1 en 30 november naar een OBA-vestiging bij jou in de buurt en krijg het boek cadeau op vertoon van je OBA-pas. Nog geen lid? Vul dan de Robo-Barometer van het CPNB in en krijg het boek. 

Programma

Op zondag 12 november is het spreekuur Boeken op Recept in de Centrale OBA. Tijdens dit speciale Nederland Leest-inloopspreekuur behandelt de Culturele Apotheek al je roboticakwalen en andere levensvragen met gratis leesadvies op maat.

Of laat beta-docent Dick Schäfer je meenemen in de wereld van robotica, tijdens zijn lezing op zondag 19 november in OBA Roelof Hartplein of bezoek de lezing op 23 november in OBA Staatsliedenbuurt.

Bij de Maakplaats 021 werk je spelenderwijs aan je 21st century skills. Er wordt wekelijks gecodeerd en geklooid, geprint en geprutst, gemeten en gemaakt - vooral een heleboel gemaakt. 

Bekijk de volledige agenda hier.

Over het boek

In Ik, robot blikt hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, terug op haar leven. Zo ontmoet ze verschillende robots: een verliefde, een twijfelende of eentje die zich bewust van zichzelf is geworden. Hoewel schrijver Isaac Asimov sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden schreef, zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel. Het zijn verhalen over menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Ook schreef Ronald Giphart een extra hoofdstuk samen met robot Asibot. 

Robo-barometer

robot

Geef je mening over een aantal stellingen en ontvang het boek Ik, Robot van Isaac Asimov. 

Op de website van Nederland Leest vind je een leeswijzer met handige, extra informatie over het boek en de auteur. Neem een kijkje

nieuw: De Boekenwijzer

Een mooi idee van de kinderdirecteur is uitgevoerd: de OBA Boekenwijzer. Hiermee geven kinderen elkaar boekentips met behulp van een speciale boekenlegger.