Op dit moment vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

Lees mee tijdens de Nationale Voorleesdagen bij de OBA

Gepubliceerd op: 18 januari 2021 10:30

Voorlezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari wordt er daarom extra aandacht besteed aan voorlezen. Door mooie verhalen (online) voor te lezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen, creëer je samen mooie herinneringen. Voorlezen kan natuurlijk ook aan buurtkinderen, neefjes, nichtjes, oppaskinderen of kleinkinderen. Kijk op oba.nl/voorleesdagen voor voorleestips en onze uitgebreide (online) collectie baby-, prenten- en kinderboeken.

ga naar oba.nl/voorleesdagen

Voorlezen maakt echt het verschil

Uit onderzoek van Stichting Lezen blijkt: "Als ouders vanaf de geboorte dagelijks één boekje voorlezen, komen kinderen in de eerste vijf levensjaren naar schatting met bijna 300.000 extra woorden in aanraking. Als ouders vijf boekjes per dag voorlezen, zijn dit er bijna anderhalf miljoen." Ouders die graag willen voorlezen maar niet goed weten hoe je dat het beste kunt doen helpt de OBA graag op weg. 

lees hier 9 voorleestips om goed van start te gaan

Coco kan het! Prentenboek van het Jaar 2021

Uit het overstelpende aanbod prentenboeken heeft een jury van jeugdbibliothecarissen het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Leen dit prentenboek en vele anderen eenvoudig bij de OBA. Bekijk hier ons online aanbod voor jeugd of bestel je boeken via de OBA Bestelservice en haal ze af bij een OBA-vestiging in de buurt.

Bevordering geletterdheid

De OBA werkt samen met partners zoals de VoorleesExpress Amsterdam, De Schoolschrijver en MEMO Cultuur voor kleintjes aan het bevorderen van geletterdheid. Dit doen we onder andere door voorleesvrijwilligers op te leiden, schoolprogramma’s te maken, voorleesuurtjes aan te bieden en deel te nemen aan projecten zoals de Gezinsaanpak. Zo bieden wij gezamenlijk een taalrijke omgeving voor ouder en kind. 


lees meer persberichten van de OBA