Lucy Ibrahim nieuwe OBA Kinderdirecteur

Gepubliceerd op: 18 januari 2019 17:24

“Een sollicitatievideo maken was moeilijker dan gedacht, maar door niet op te geven is het gelukt!” Daarmee heeft Lucy Ibrahim (11 jaar, Amsterdam-Noord) resultaat geboekt: zij werd zaterdag 12 januari benoemd tot de OBA kinderdirecteur 2019.

OBA Kinderdirecteur Lucy werd gekozen uit 20 kandidaten. Een jaar lang gaat zij jeugdactiviteiten voor de OBA bedenken en is ze aanwezig bij openingen en evenementen voor kinderen. De ‘echte’ directeur van de OBA, Martin Berendse, is blij met zijn nieuwe collega: ‘Met 100.000 jeugdleden hoort de OBA ook graag de stem van de jeugd. Afgelopen jaar heeft OBA Kinderdirecteur Darryl goed werk verzet om de OBA nog plezieriger te maken voor kinderen. Zo speelde hij de hoofdrol in een promotievideo over Theaterlezen. Nu kunnen we op Lucy rekenen voor verrassende ideeën om alle kinderen in Amsterdam te bereiken’.

De kinderen die gaan voorlezen, mogen zelf een moment op de dag kiezen en bedenken uit welk boek zij voorlezen.

— Bron: Kinderdirecteur Lucy Ibrahim

Grootse plannen voor de OBA

Lucy heeft mooie plannen voor de OBA. Zo wil ze graag dat er voorleesdagen komen van kinderen voor kinderen. “De kinderen die gaan voorlezen, mogen zelf een moment op de dag kiezen en bedenken uit welk boek zij voorlezen.” Maar Lucy richt zich ook op een hele andere doelgroep: ouderen. Voor deze groep, met name voor ouderen met een lees- of taalachterstand, kan voorlezen ook veel betekenen.

Geen tijd om bij te komen

Het eerste optreden van Lucy staat al in haar agenda genoteerd: op woensdag 23 januari opent zij de Nationale Voorleesdagen in OBA Waterlandplein. Komend jaar is extra feestelijk omdat de OBA op 8 februari jarig is en 100 jaar wordt. Lucy zal regelmatig haar feesthoed op zetten om alle jubileumactiviteiten in de OBA bij te wonen. Volg de avonturen van de OBA kinderdirecteur op www.oba.nl/kinderdirecteur.