Maak je eigen lichtkunstwerk tijdens Amsterdam Light Festival

Gepubliceerd op: 5 november 2019 11:21

Achter in Artis, ver weg van de olifanten en de krokodillen, de tapirs en de tarantula’s, daar leven ze: de NACHTLOERRRDERS! Vreemde, bijzondere, loerende ogen die oplichten in het donker. Maakplaats 021 in OBA Oosterdok organiseert in samenwerking met het Amsterdam Light Festival vier workshops in de kerstvakantie, waarin kinderen hun eigen Nachtloerrrder ontwerpen en maken! De lichtkunstwerken zullen te zien zijn tijdens het Amsterdam Light Festival.

Hoe zou het zijn als jouw eigen lichtkunstwerk op het Amsterdam Light Festival te zien is? Die vraag kunnen tientallen kinderen van 8 tot 12 jaar binnenkort trots beantwoorden. Onder begeleiding van de kunstenaars van 72andSunny Creative Collective maken zij hun eigen lichtkunstwerk. De kinderen verdiepen zich eerst over de werking van dierenogen, om vervolgens verder te gaan met het bedenken, verbeelden en ontwerpen van een Nachtloerrrder – met de ogen in het bijzonder. In het tweede deel van de workshop gaan de kinderen de ogen coderen in de programmeertaal Scratch. 

Op deze manier komen de kinderen al op jonge leeftijd in aanraking met ontwerpend leren en programmeren. Na afloop van de workshop wordt bekend gemaakt waar en wanneer hun lichtkunstwerk te zien zal zijn.

Data: 21, 22 december, 4 of 5 januari
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
Locatie: OBA Oosterdok, jeugdetage
Toegang: gratis

In elke workshop is er plek voor 15 kinderen.

De Nachtloerrrders is een initiatief en ontwerp van 72andSunny Creative Collective.