Maak kennis met OBA School

Gepubliceerd op: 18 juni 2018 08:59

De OBA organiseert op donderdag 21 juni een gratis inspiratiemiddag over OBA School, een nieuw programma voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten en docenten. Tijdens deze middag kunnen zij kennismaken met OBA School, de veelzijdigheid van de OBA ontdekken en een gratis groepsbezoek voor komend schooljaar winnen.

Met OBA School zet de OBA vanaf september 2018 in op een duurzame relatie met voorscholen, basisscholen en middelbare scholen. De OBA wil samen met deze instellingen alle kinderen en jongeren in Amsterdam en omgeving nog beter bereiken en voor hen optimale ontwikkelkansen creëren.

De OBA biedt programma's op de volgende thema's:leesbevordering. Met diverse boeken- en leskisten en programma’s zoals Lezen voor de Lijst.informatie- en onderzoeksvaardigheden en mediawijsheid. Met o.a. Radiolab en het programma MediaQuest, aangeprezen door Mediawijzer. 21st century skills en Maakplaats 021.

Leerlingen kunnen hun onderzoeksvaardigheden ontwikkelen en maakonderwijs en de technologieën van morgen ontdekken, in de diverse maakplaatsen die inmiddels gevestigd zijn in OBA-vestigingen door de hele stad. Voor leerkrachten en docenten is er het nieuwe fellowship in maakonderwijs.

Praktische informatie en aanmelden

Datum en tijd: donderdag 21 juni, 15.45 – 18.00 uur. Locatie: Centrale OBA, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam. De toegang is gratis voor onderwijsprofessionals, reserveren vooraf is nodig en kan via deze pagina.