Maakplaats 021 en Cultura Nederland presenteren: De Jonge Uitvinders

Gepubliceerd op: 16 oktober 2019 17:06

In samenwerking met Cultura Nederland presenteert Maakplaats 021: de Jonge Uitvinders. Drie workshopseries in Maakplaats 021 Slotermeer waarin kinderen op verschillende niveaus aan de slag gaan met techniek, digitale fabricage, stadmaken en creativiteit. Tientallen kinderen van o.a. de Goeman Borgesiusschool, Burgermeester de Vlugtschool, de Veerkracht en JP Troelstraschool nemen deel aan de serie.

Het programma

  • Beginners (okt - jan) – ‘Ik’
    Jonge uitvinders ontwerpen hun eigen apparaat! We halen onderdelen uit oude apparaten of veranderen een bestaand apparaat in een nieuwe uitvinding. Bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel met een lampje, of een rijdende ventilator.
  • Gevorderden (jan - apr) – ‘Mijn wijk’
    Wat is de ideale buurt? Wat mist er in de wijk? Kinderen zijn de architect van hun eigen droomwijk. Denk aan speeltuinen, bioscopen, kabelbanen, fonteinen, niets is te gek! Bij het maken mogen ze gebruik maken van de lasersnijder, vinylsnijder en 3D-printer. Daarnaast gebruiken we ook ‘oude’ technieken zoals de boormachine, zaag of hamer.
  • Experts (apr - jul) – ‘Ik, mijn wijk, en de bewoners’
    Hoe werkt een robot eigenlijk? En hoe zouden robots de omgeving kunnen verbeteren? Samen gaan we aan de slag met een ‘wijkverbeterrobot’, denk bijvoorbeeld aan een schoonveegrobot, een troostrobot of een zorgrobot. Als het ontwerp af is gaan we de robots zelf programmeren, zo kan de robot straks bijvoorbeeld heen en weer lopen, aaien of stuiteren.

Deze workshopserie wordt mede mogelijk gemaakt door Cultura Nederland.


lees meer nieuws van Maakplaats 021