Maakplaats 021 komt naar jullie toe!

Gepubliceerd op: 13 mei 2020 10:27

De bibliotheken mogen weer voorzichtig open, maar de Maakplaatsen blijven helaas nog even dicht. Daarnaast kunnen sommige makers helaas niet aan het online programma van Maakplaats 021 meedoen. Dus brengen we Maakplaats 021 naar ze toe! Onze coaches hebben de afgelopen week hard gewerkt om 160 mini-maakpakketjes samen te stellen voor de jonge uitvinders en ontwerpers die voor de sluiting in onze Maakplaatsen aan de slag zijn gegaan. Hoe dat eruitziet? Lees snel verder!

Thuis valt er genoeg te ontdekken, te ontwerpen én te maken. Maar hoe doe je dat als je bijvoorbeeld geen internet hebt, of als je ouders steeds op de laptop moeten om te werken? Daar helpen we onze makers een handje bij. In de mini-maakpakketten die we gaan verspreiden zitten opdrachten waarmee jullie niet alleen zelf de slag kunnen, maar waarbij je ook je ouders, broertjes of zusjes om assistentie kunt vragen. Dat is nog veel gezelliger ook!

In de pakketjes vind je zowel opdrachten uit ons online aanbod als leuke extra proefjes die onze maakplaats-coaches hebben bedacht. Zo leer je hoe je mensen de stuipen op het lijf jaagt met een zelfgemaakt bewegend monster, hoe je bellen van wel twee meter kunt blazen en hoe je een zelfrijdende auto maakt waarmee je tegen je vrienden kunt racen.

In het Maakplaats-pakket vind je het volgende:

  • Instructable ‘Grrr! Een monster van karton’ 
  • Instructable ‘Racen met een zelfrijdende auto’
  • Handleiding om je eigen kwartet te maken 
  • Handleiding zelf ontwerpen in Tinkercad 
  • Handleiding en materialen om zelf reuzenbellenblaas te maken

De tasjes worden vandaag in OBA Oosterdok ingepakt en zullen later deze week worden verspreid. Maakplaats-producent Anne heeft het bellenblaaspakket alvast getest met coaches Francis en Danil. We zijn benieuwd of onze makers net zulke grote bellen kunnen blazen als zij!