Maker Education clubavond #10: DIY-gezichtsmaskers

Gepubliceerd op: 7 september 2020 13:22

Op donderdag 17 september organiseert Waag in samenwerking met Maakplaats 021 en de OBA alweer de tiende Maker Education clubavond. Met deze avonden brengen we het netwerk van Amsterdamse leraren en bibliotheekprofessionals die zich bezighouden met maakonderwijs bij elkaar. Deze keer staat de clubavond, die voor de verandering wordt gehouden in OBA Oosterdok, geheel in het teken van gezichtsherkenning en hoe je die voor de gek kunt houden.

Beeld: Iris de Vries - Protect Me

Even geen hondenoortjes of bloemen in je haar op Snapchat of Instagram? We gaan aan de slag om met kleurrijke middelen gezichtsherkenning te slim af te zijn. Draagbare accessoires die je gezicht onherkenbaar kunnen maken!

Samen met ontwerper Iris de Vries van Protect Me gaan we aan de slag om te kijken hoe deze technologie werkt en wat het kan betekenen in deze tijd. Is het echt nodig om je gezicht onherkenbaar te houden? En wat voor data verzamelen verschillende organisaties precies?

De workshop is geïnspireerd op CV Dazzle, een concept dat onderzoekt hoe mode gebruikt kan worden als camouflage voor gezichtsherkenning-technologie, de eerste stap in automatische gezichtsherkenning. Meer informatie. 

Met een praktische en kritische blik gaan we daar mee aan de slag. Alle tools die we gebruiken kun je zelf ook thuis of in het klaslokaal toepassen.

Programma

  • 18.45 uur - deur open
  • 19.00 uur - introductie
  • 19.05 uur - presentatie
  • 19.30 uur - maakactiviteit
  • 21.00 uur - afsluiting

Locatie

De Maker Education clubavond vindt dit keer plaats in OBA Oosterdok, in de Prinsen/Keizerszaal op de zesde etage. Met coronamaatregelen en capaciteit wordt rekening gehouden. Het maximumaantal deelnemers is 17. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, dus meld je snel aan!

meld je aan voor Maker Education clubavond #10

Voor wie is de clubavond?

De clubavond is voor leraren en docenten die zich bezig (willen) houden met maakonderwijs in Amsterdam, op een school in de buurt van één van de Maakplaatsen werken en daar met de klas naartoe zouden kunnen. Ben jij benieuwd naar de ervaringen van je collega's op het gebied van maakonderwijs? En wil je op een laagdrempelige manier kennis delen en opdoen? Kom dan naar deze clubavond in de Waag en wordt onderdeel van ons netwerk van bevlogen makers en onderwijsprofessionals.

Meer verdieping?

Het Maakplaats 021 Fellowship is een trainingsprogramma waarbij Amsterdamse leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs de kans krijgen zich te ontwikkelen in maakonderwijs, digitale fabricage en 21st-century skills. In verschillende trainingen leer je alle kneepjes van het vak!

Over DO IT

DO IT is een Europees project in het kader van empowerment en educatie van jongeren. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale innovatie, digitale fabricage, programmeren en ondernemersvaardigheden, via onder meer online toolboxen voor kinderen en begeleiders, training van begeleiders en regionale pilots in 10 verschillende landen.Het project DO IT is gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr 770063.


lees meer nieuws van Maakplaats 021