Maker education clubavond #6

Gepubliceerd op: 5 november 2019 16:57

Op donderdag 12 december organiseert Maakplaats 021 in samenwerking met de Waag de zesde Maker education clubavond. De clubavond is voor studenten, leraren, docenten en bibliotheekprofessionals die zich bezig (willen) houden met maakonderwijs in Amsterdam.

Deze Maker Education clubavond gaat over AI, artificiële of kunstmatige intelligentie. Waag deelt de ervaringen van de eerste AI-lessen in de klas in het kader van het DO IT project. en leer je hoe jij en je leerlingen zelf een AI-model kunnen trainen en hiermee kunt programmeren in Cognimates.

Cognimates is een AI-platform ontwikkeld voor kinderen vanaf 8 jaar en geschikt voor bovenbouw po en het vo. Kinderen kunnen door middel van een visuele programmeertaal, gebaseerd op Scratch, een toepassing programmeren voor hun zelf-getrainde model. AI-lesprogramma’s voor po en vo zijn in opkomst, maar deze zijn tot nu toe vrij theoretisch. Wat het bijzondere is aan Cognimates is dat leerlingen er ook zelf met AI aan de slag kunnen en er iets mee kunnen maken. Dat is de essentie van maakonderwijs: leren door te maken.

Waag heeft voor het Europese project DO IT een pilotprogramma gedraaid met een 4 vmbo klas van het IJburgcollege. DO IT gaat over maakonderwijs in het kader van sociale innovatie en ondernemersvaardigheden. Op deze clubavond delen we onze ervaringen met AI in de klas, de DO IT aanpak en maak je kennis met tools voor leraren op het DO IT platform.

meld je aan voor deze avond

De toegang is gratis. Op deze avond wordt Nederlands gesproken.

Programma

  • 18.45 uur deur open
  • 19.00 uur presentatie AI en DO IT
  • 19.30 uur workshop programmeren met AI
  • 21.00 uur afsluiting

Locatie

De Waag
Nieuwmarkt 4
Amsterdam

De toegang is 5 euro, inclusief een drankje. 

Voor wie is de clubavond?

De clubavond is voor studenten, leraren en docenten die zich bezig (willen) houden met maakonderwijs in Amsterdam, op een school in de buurt van één van de Maakplaatsen werken en daar met de klas naartoe zouden kunnen. Ben jij benieuwd naar de ervaringen van je collega's op het gebied van maakonderwijs? En wil je op een laagdrempelige manier kennis delen en opdoen? Kom dan naar deze clubavond in de Waag en wordt onderdeel van ons netwerk van bevlogen makers en onderwijsprofessionals.

Meer verdieping?

Het Maakplaats 021 Fellowship is een trainingsprogramma waarbij Amsterdamse leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs de kans krijgen zich te ontwikkelen in maakonderwijs, digitale fabricage en 21st-century skills. In verschillende trainingen leer je alle kneepjes van het vak!

Over DO-IT

DO IT is een Europees project in het kader van empowerment en educatie van jongeren. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale innovatie, digitale fabricage, programmeren en ondernemersvaardigheden, via onder meer online toolboxen voor kinderen en begeleiders, training van begeleiders en regionale pilots in 10 verschillende landen.

Het project DO IT is gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr 770063.


lees meer nieuws van Maakplaats 021