Martin Berendse nieuwe directeur/ bestuurder OBA

Gepubliceerd op: 18 maart 2014 14:32

Martin Berendse is per 1-7-2014 benoemd tot nieuwe directeur/bestuurder van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Hij volgt de huidige directeur Hans van Velzen op, die na 26 jaar afscheid neemt als directeur/bestuurder van de OBA.

Als algemeen rijksarchivaris is Martin Berendse (1963) adviseur van de Minister van OCW, over beleid en wetgeving met betrekking tot archieven en de dagelijkse aansturing van het Nationaal Archief. Hij is sinds 2010 tevens president van de International Council on Archives, de wereldorganisatie van de archieven. Voor hij in de archiefsector ging werken, was hij onder andere directeur Kunsten van het Ministerie van OCW, directeur van het RO Theater in Rotterdam en oprichter/directeur van het Festival a/d Werf in Utrecht.

Martin Berendse woont in Amsterdam en wil graag een bijdrage leveren aan het behoud en de verdere ontwikkeling van deze sterk met de stad verbonden organisatie. Martin Berendse: “Voor mij is de functie bij de OBA een droombaan. Ik woon en leef in deze stad en zie met eigen ogen hoe de OBA jaarlijks het leven van honderdduizenden Amsterdammers verrijkt: in de prachtige hoofdvestiging op het Oosterdokseiland en in het unieke vestigingsnetwerk door de hele stad en omgeving. Zo’n innovatieve organisatie nog verder de 21e eeuw in helpen is een fantastische uitdaging”.

De Raad van Toezicht van de OBA is blij met deze benoeming en ziet in de persoon van Martin Berendse een waarborg om het huidige succesvolle beleid van de OBA voort te zetten en verder uit te bouwen.