Meld je aan voor de ABFF film workshops

Gepubliceerd op: 17 september 2019 14:43

Benieuwd hoe je een film maakt? Leer filmen van een professional tijdens de ABFF Labs. Vanaf 15 oktober aanstaande gaan deze workshops weer van start, georganiseerd door AIMIRO Mediahuis in samenwerking met de OBA. De Labs zijn onderdeel van het Amsterdams Buurt Filmfestival 2019/2020.

Tijdens de workshop leer je een begin te maken met het produceren van een film onder begeleiding van professionals en ervaren buurtfilmmakers. Je krijgt onder andere inzicht in conceptontwikkeling, redactie, interviewtechniek, camerawerk en geluidsopnametechniek. De workshop beslaat twee dagdelen en bestaat uit theorie en praktijk. 

Amsterdams Buurt Film Festival

Na deelname aan de workshop ga je verder aan de slag met het uitwerken van je filmidee. Je gaat op pad in Amsterdam om een film te maken over de stad, de Amsterdammers en hun buurt. Is de film klaar? Dan beoordeelt de ABFF filmselectiecommissie of je film op zaterdag 14 december tijdens het Amsterdams Buurt Film Festival in OBA Oosterdok mag presenteren. Na het festival op 14 december gaan we in 2020 met enkele hoogtepunten van het festival weer terug de wijk in.

Meld je aan

De workshops worden op diverse data en tijden gehouden in OBA Bijlmerplein, OBA Slotermeer, OBA Molenwijk en OBA Javaplein. De kosten voor deelname aan de workshop van twee dagdelen zijn € 40,- en met OBA-pas € 20,- en zijn voor iedereen toegankelijk, met en zonder ervaring. Aanmelden kan via ABFF.nl@gmail.com.