Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

MEMOThuis gratis beschikbaar tijdens de Nationale Voorleesdagen

Gepubliceerd op: 18 januari 2021 14:00

Peuters en kleuters kunnen tijdens de Nationale Voorleesdagen op de leukste manieren kennismaken met boeken en voorlezen. Alle 27 OBA-vestigingen zijn op het moment helaas gesloten, maar gelukkig kun je online blijven lezen en luisteren.

Onze partner MEMO Cultuur voor kleintjes brengt de artiesten gewoon bij je thuis!
Nu de muzikanten niet meer in de OBA vestiging kunnen komen spelen, zetten zij hun thuis editie open voor onze OBA Junior leden en hun ouders. Een speels en divers muzikaal aanbod in een kindvriendelijke en veilige online omgeving. Samen interessante filmpjes kijken is leuk en leerzaam. Praat met je kind over wat je ziet en hoort.

Hoe werkt MEMOthuis.nl?

Iedere aflevering bestaat uit een vijftal onderdelen met en over de artiest en het instrument. Deze elementen spelen zich automatisch af maar je kunt ook het menu gebruiken om een onderdeel te herhalen of over te slaan. Er zijn ruim 50 afleveringen. 

Mijn zoontje (2 jr) is helemaal fan van jullie. Hij geniet enorm van de muziek die jullie maken en komen brengen. Hij wil alleen maar dansen en nog meer muziek luisteren!

— Caroline Wensink

Professionele muzikanten uit alle windstreken introduceren op een toegankelijke en speelse wijze de klanken van hun instrument – van viool tot hoorn tot didgeridoo tot beatboxen –  zichzelf en hun liefde voor muziek. Ook dansers en acteurs delen hier hun kunsten. Dit zet de kinderen aan tot plezier en bewegen; het stimuleert en prikkelt hun eigen authentieke creativiteit. MEMO en de OBA brengen zo graag een toTAALervaring voor ouder en kind met veel kijk, luister en praat plezier.

Ontdek iedere dag een nieuwe artiest! Of speel de video ‘nog een keer’. Je kunt altijd terug naar het overzicht van alle artiesten via deze link

OBA Bestelservice

Je kunt natuurlijk ook nog boeken lenen met de OBA Bestelservice! Het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen bijvoorbeeld, dat is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2021.

Hoewel de Nationale Voorleesdagen dit keer anders zullen verlopen, hebben wij er heel veel zin in om er met z’n allen, nu en na de lockdown, een fantastisch voorleesfeest van te maken.