OBA Mercatorplein gaat weer open na verbouwing

Gepubliceerd op: 5 juni 2020 11:14

OBA Mercatorplein opent in juli weer haar deuren voor publiek! De vestiging is in de afgelopen maanden volledig verbouwd. Op zaterdag 4 juli (10.00-16.00 uur) ben je als lid en buurtbewoner van harte welkom om deze vernieuwde OBA-locatie te bezoeken. We bieden die dag een doorlopend programma aan voor jong en oud. Uiteraard houden we daarbij rekening met de veiligheidsvoorschriften van het RIVM.

Wat is nieuw?

De vestiging is in de afgelopen maanden volledig verbouwd. Dit rijksmonument van architect Berlage dateert uit de periode 1925-1927. Architectenbureau Mecanoo heeft onze vestiging volledig gerenoveerd. Bekijk hier een impressie van OBA Mercatorplein.

In deze vestiging komt een Maakplaats021, een OBA Café en veel meer studie- en werkplekken. Vanwege de veiligheidsvoorschriften van het RIVM kunnen we nog niet alles volledig gebruiken en gaat OBA Mercatorplein beperkt open. Je kan in juli op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur komen voor het inleveren, uitzoeken en lenen van boeken en andere materialen. Om je bezoek zo veilig en prettig mogelijk te maken, gelden speciale maatregelen (zoals één boodschappenmandje per bezoeker en het gebruik van desïnfectiemiddelen). We hopen onze service en openingstijden spoedig te kunnen verruimen. 

Nieuwe locaties in Nieuw-West

De OBA werkt aan haar locaties in Amsterdam Nieuw-West. Eind vorig jaar is OBA Osdorp verbouwd en later dit jaar openen we OBA Postjesweg. Zo laten we het OBA-netwerk in Nieuw-West beter aansluiten bij de ontwikkelingen in dit groeiende stadsdeel. Kijk voor meer informatie op oba.nl/nieuwwest.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte worden gehouden van de OBA activiteiten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 

Heb je een vraag? Stel die gerust aan onze medewerkers klantenservice via 020 - 5230 900
of via WhatsApp: 06 – 5395 9896.

Tot ziens in de OBA!