Midzomer Mokum in de OBA

Gepubliceerd op: 6 juli 2020 12:28

Midzomer Mokum in de OBA

Tijdens de zomervakantie organiseert de OBA van 4 juli tot en met 16 augustus ruim 300 jeugdactiviteiten onder de noemer Midzomer Mokum in de OBA. Dit zomerprogramma is onderdeel van Midzomer Mokum van de gemeente Amsterdam. Verspreid over 12 vestigingen kunnen kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 23 jaar deelnemen aan diverse gratis activiteiten. Naast leren en doen, biedt de OBA vooral een fijne plek om vakantie te vieren.

Midzomer Mokum is bedoeld voor jonge Amsterdammers. De coronacrisis heeft namelijk ook de jeugd flink geraakt. Kinderen en jongeren hebben bijvoorbeeld niet volledig kunnen deelnemen aan school. Tevens verloopt de zomervakantie anders door reisbeperkingen. Daarom slaan we de handen ineen en bieden we voor kinderen en jongeren in heel de stad activiteiten aan die persoonlijke ontwikkeling stimuleren en daarnaast gericht zijn op plezier beleven tijdens de vakantie.

Ontplooien en vermaken

Bij de activiteiten van de OBA staat leren en doen centraal. Er zijn programma’s rondom taal, literatuur, poëzie, spoken word en/of creatie. Je kunt hierbij denken aan activiteiten van Maakplaats021, een schrijfwedstrijd en jeugdvoorstellingen. Maar ook film, muziek en interactieve workshops staan op de agenda.

“We bieden een breed, leerzaam en leuk programma aan”, aldus Martin Berendse, directeur van de OBA. “Juist als openbare instelling in de stad moeten we in de huidige tijd een veilige, warme en welkome plek zijn voor iedereen.” Volgens Berendse is het dan ook vanzelfsprekend dat de OBA bijdraagt aan Midzomer Mokum en de jeugd kansen biedt om zich te ontplooien en te vermaken. “Nu er versoepelingen zijn van de coronamaatregelen, is het juist fijn dat we onze deuren weer open kunnen doen. Voor iedereen en natuurlijk op een veilige en verantwoorde manier”.

Midzomer Mokum is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, de OBA, scholen, sportverenigingen en musea. Kijk op oba.nl/zomer voor het volledige programma in de OBA.