Midzomer Mokum wegens succes opnieuw in de OBA

Gepubliceerd op: 12 juli 2021 14:54

De OBA organiseert tijdens de zomervakantie voor de tweede keer Midzomer Mokum. Van 10 juli tot en met 22 augustus is er voor alle kinderen en jongeren van 4 t/m 16 jaar een uitgebreid zomerprogramma met allerlei workshops, activiteiten en voorstellingen. Midzomer Mokum in de OBA vindt plaats in 19 vestigingen verspreid door de stad. Het merendeel van de activiteiten is gratis.

Er zijn meer dan 300 activiteiten, zoals diverse creatieve workshops en activiteiten rondom theater, film, dans en muziek. Zo speelt Ton Meijer de vertelvoorstelling Coco kan het!. Voor de allerkleinsten is er dansles op basis van het boek Woeste Willem en wordt er in diverse vestigingen voorgelezen. Verder kunnen kinderen vanaf 8 jaar op BoekCamp of bijvoorbeeld meedoen met het Maritiem Maaklab, een workshop aangeboden in samenwerking met het Scheepvaart Museum en Waag. Of praat mee op de radio tijdens TikTokTalk.

Over Midzomer Mokum

Midzomer Mokum is in 2020 gestart op initiatief van de gemeente Amsterdam vanwege de negatieve gevolgen van de coronacrisis voor de ontwikkeling van jonge Amsterdammers. Op de vraag waarom de OBA weer meedoet, reageert Martin Berendse (directeur van de OBA) vol enthousiasme. “Natuurlijk doen we mee. Dat is voor ons geen vraag meer, maar een vanzelfsprekendheid”, aldus Berendse. “Dit is waar we er onder andere voor zijn in de stad: de jeugd kansen bieden om te leren en zich te ontwikkelen. En dat vooral op een leuke, toegankelijke manier.”

Midzomer Mokum is er voor alle Amsterdamse jeugd, en speciaal voor kinderen en jongeren die het misschien iets lastiger hebben. Bijvoorbeeld omdat ze een instabiele thuissituatie hebben, een verhoogd risico op mentale klachten, leven in een gezinssituatie met beperkte financiële mogelijkheden of omdat ze zich eenzaam of somber voelen. Iedereen verdient toch een leuke vakantie? Of dat nu thuis is of ergens anders.

Midzomer Mokum is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, de OBA, scholen, sportverenigingen en musea. De OBA biedt samen met diverse partners workshops en activiteiten aan om kinderen en jongeren die deze zomer thuis zijn een leuke vakantie te bezorgen. Kijk op oba.nl/midzomer voor het volledige programma in de OBA.