Op dit moment vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

Mini-symposium over de toekomst van de bibliotheek

Gepubliceerd op: 14 september 2022 13:27

De OBA en het Bloomberg Center for Public Innovation (John Hopkins University) nodigen je met veel plezier uit om deel te nemen aan het mini-symposium over de toekomst van de bibliotheek in OBA Oosterdok. Een inspiratie talk waarin we zullen ingaan op internationale trends, geleerde lessen en mogelijke uitdagingen als bijdrage voor ons denken over de potentiële rol van de bibliotheek in de huidige samenleving.

Keynote spreker tijdens dit symposium is Bloomberg Public Innovation Fellow Tommi Laitio. Laitio zal onder meer ingaan op de totstandkoming van Helsinki’s bekroonde nieuwe bibliotheek Oodi, waar hij vanuit de gemeente Helsinki mede verantwoordelijk voor was. Verder leidt Laitio een internationaal onderzoeksproject rond openbare bibliotheken en parken in Europaen de VS waar de vorming van nieuwe partnerschappen centraal staat. De OBA is daarin een van de casestudies. Laitio’s presentatie zal gevolgd worden door een panelgesprek onder leiding van Chris Sigaloff, kwartiermaker OBA Next. Daarin bespreken we de internationale ervaringen in de context van de Amsterdamse ambities rond de totstandkoming van een nieuwe bibliotheek voor de toekomst in een menselijke metropool.

We zien je met veel plezier tegemoet!

Zie hier de uitnodiging.

Laat middels een reply mail aan directie@oba.nl weten of je aanwezig bent.
Zou je in verband met een beperkt aantal plaatsen dit uiterlijk donderdag 22 september kunnen laten weten?