Modemuze@OBA: Innovation

Gepubliceerd op: 25 april 2018 11:32

Heel modeminnend Nederland kan zijn hart ophalen in de Centrale OBA waar Modemuze op 17 mei de expositie ‘Modemuze@OBA: Innovation’ opent. Na de succesvolle eerste editie in de OBA in 2017, komt Modemuze wederom met een verrassende tentoonstelling met een uitgebreid en divers evenementenprogramma.

Laat je inspireren door zowel historische kleding als hedendaagse outfits van jonge ontwerpers, geselecteerd door veertien musea en vier verzamelaars. 

Innovatie in de mode

De tentoonstelling is ingericht door Modemuze; het online platform voor vier eeuwen mode- en kostuumgeschiedenis. Iedere partner van Modemuze heeft een of meerdere voorwerpen uit eigen verzameling gekozen. Leonie Sterenborg, conservator van Tassenmuseum Hendrikje presenteert o.a. de telefoontas van Dallas Handbags. Deze ongewone tas stamt van voor de uitvinding van de mobiele telefoon. Compleet met snoer, is een hele telefoon in de tas geïntegreerd. Zo kon je altijd bellen als je op stap ging. Leonie Sterenborg: ‘Leuk om al die uiteenlopende verhalen te zien. Het laat je nadenken over waar dat wat je nu draagt vandaan komt'. 

Coördinator van Modemuze Mila Ernst vindt de tentoonstelling een buitenkans voor mode-en kostuumliefhebbers vanwege de enorme diversiteit aan verhalen. ‘De expositie is een caleidoscoop van innovatieve verhalen. Innovatie in materiaal zoals het gebruik van katoen of strijkkralen, maar ook innovatie in gebruik'.

Ontwerpen van jonge designers

De internationale mode-community MAFB en het digitale platform Modemuze nodigden zes jonge ontwerpers uit zich te laten inspireren door kleding uit o.a. het Amsterdam Museum en het Museum voor Wereldculturen. Op basis daarvan hebben deze designers speciaal voor deze gelegenheid nieuwe outfits ontworpen. 

Modemuze@OBA is van 18 mei t/m 2 september gratis en dagelijks te bezoeken van 10.00 - 22.00 uur in de Centrale OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam.