Nacht van de OBA

Gepubliceerd op: 7 augustus 2017 15:27

Droom jij ervan om te slapen in de grootste bibliotheek van Nederland? De Centrale OBA doet voor één keer haar deuren open op het moment waarop ze normaal dichtgaan.

De Nacht van de OBA begint met een nachttoer door het architectonische gebouw. We lopen door donkere gangen en nemen een kijkje achter gesloten deuren. Ook komen Esther Hanko en Jakob van den Eijnden van het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde om met ons een blik te werpen op de hemel, op de sterren en zelfs de planeten. Rond twee uur gaan we slapen. Maar niet voordat we nog naar een aantal akoestische optredens hebben geluisterd en zijn voorgelezen door schrijvers als Tofik Dibi, Sarah Sluimer, Theodor Holman, Stella Bergsma, Asis Aynan, Samira Dainan en Haytham.

De volgende ochtend zijn we fris en uitgerust voor een lekker OBA-ontbijt en zijn we als eerste klaar om de Uitmarkt op te gaan, dit jaar op en rondom de Oosterdok.

Deelnemen? Beantwoord deze vraag!

Wil je deze unieke avond beleven, antwoord dan op de volgende vraag:

Waar kunnen we jou 's nachts voor wakker maken en waarom?

Stuur je antwoord vóór 17 augustus 17.00 uur naar m.koelewijn@oba.nl en zet in de onderwerpregel 'Vraag Nacht van de OBA'.

Uit de inzendingen selecteren wij 50 kandidaten die de Nacht van de OBA gaan beleven. Wil je met een vriend of vriendin, zus of verre achterneef? Zet het even duidelijk in de e-mail en als je bent geselecteerd is hij of zij natuurlijk ook van harte welkom!

Uit de antwoorden selecteren wij 50 kandidaten. Wij mailen de personen die zijn geselecteerd uiterlijk vrijdag 18 augustus.

Slaap jij tijdens de Uitmarkt tussen de boeken? Stuur snel je reactie!