TUMO in Zuidoost

Gepubliceerd op: 17 april 2024 10:00

Goed nieuws! Begin 2025 opent in de K-buurt in Amsterdam Zuidoost de allereerste Nederlandse vestiging van het naschoolse programma TUMO. Met dit gratis programma, dat vooral gericht is op creativiteit, techniek en digitale kennis, kun je helemaal zelf bepalen wat je wil leren en hoe. Stap in de wereld van game- en web development, grafisch ontwerpen of robotica.

TUMO wordt onderdeel van het innovatieprogramma van OBA Next en is straks toegankelijk voor alle jongeren. Gisteren was de kick-off van het project en kwamen de Nederlandse partners voor het eerst samen in Zuidoost om te proosten op de aftrap. De komende maanden wordt het TUMO-paviljoen verder ontwikkeld.

Het project komt tot stand door een samenwerking tussen de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Gemeente Amsterdam, TomTom, Adyen, Just Eat Takeaway.com en Miro.

Op de foto: medeoprichter van TUMO Pegor Papazian snijdt, in aanwezigheid van wethouder Alexander Scholtes (ICT en digitale stad) en de Nederlandse partners taart om de officiƫle kick-off van het naschoolse programma TUMO in Nederland te vieren. Foto: Jan-Kees Steenman.