Nederland Leest bij de OBA

Gepubliceerd op: 28 oktober 2020 15:14

November is de maand van Nederland Leest. Dit jaar is het thema ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ en staat het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer centraal. OBA-leden ontvangen dit boek gratis.

In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. De bijzondere familiegeschiedenis laat ook de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw zien. 

Ontvang het boek cadeau

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. De OBA biedt het boek van Nederland Leest gratis aan voor alle Amsterdammers die lid zijn van de OBA. Aanvragen kan via onderstaande button, het boek wordt dan gratis per post thuisbezorgd.

In verband met de huidige coronamaatregelen is het boek dit jaar niet op te halen in de OBA-vestigingen. De actie is geldig tot en met 30 november, zolang de voorraad strekt. Je kunt het boek ook bij de OBA lenen als e-book  of luisterboek .

Verder lezen?

Bekijk onze tips:

  • meer weten over je eigen familie? Via de OBA kun je gratis verschillende online bronnen raadplegen. In Delpher vind je bijvoorbeeld ruim 120 miljoen pagina’s Nederlandse kranten, tijdschriften, boeken en radiobulletins, zoals de krant van je eigen geboortedag.
  • vind nieuwe titels met onze Top 10's.
  • lees ook digitaal verder via oba.nl/online

Over Nederland Leest

De campagne Nederland Leest is geïnspireerd op de Amerikaanse actie One Book, One City. Het is een bibliotheekcampagne die laat zien dat literatuur een breed publiek aanspreekt en dat het lezen van een goed boek niet alleen veel plezier geeft, maar ook nog eens de blik verruimt.