Nederland Leest duurzaam

Gepubliceerd op: 1 november 2019 09:00

Het is november: de maand van Nederland Leest! Het thema van dit jaar is duurzaamheid. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Begin met het lenen van een bibliotheekboek over duurzaamheid, dat alleen al is duurzamer dan een nieuw boek kopen!

Gratis boekgeschenk

Het boekgeschenk van dit jaar is Jan Wolkers’ Winterbloei. Alle Amsterdammers, lid of nog geen lid van de OBA, ontvangen dit jaar het mooie boekgeschenk namens Nederland Leest. Kom snel langs bij een OBA vestiging bij jou in de buurt (oba.nl/vestigingen) en haal jouw gratis exemplaar op. Er is ook een Grote Letter-editie, speciaal voor mensen met verminderd zicht.

Het boekgeschenk Winterbloei is een prachtige bloemlezing van natuurverhalen die je niet wilt missen. Jan Wolkers was naast schrijver ook een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen (waaronder niet eerder uitgegeven werk), dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur worden door biograaf Onno Blom bij elkaar gebracht en toegelicht in de bundel Winterbloei.

Dus loop je cadeau niet mis en kom langs bij een van onze OBA vestigingen tijdens Nederland Leest!

Leestips

Boeken lenen in plaats van kopen, dat is pas duurzaam! Inspiratie nodig? Bekijk de leestips van de OBA. Wil je meer lezen over duurzaamheid? Bekijk onze Top 10 boeken over duurzaamheid.

Foto © Steye Raviez / Hollandse Hoogte