Nieuw in de OBA: het Cinekid AppLab

Gepubliceerd op: 29 augustus 2018 10:52

Er zijn duizenden leuke en leerzame apps voor kinderen, maar welke zijn het beste? Kinderen en ouders kunnen vanaf nu terecht in het nieuwe AppLab in de OBA, waar ze een selectie van bijzondere, oogstrelende en prijswinnende apps kunnen uitproberen.

Voor kinderen die opgroeien in deze tijd zijn telefoons, tablets en apps de normaalste zaak van de wereld. Maar voor ouders is de zoektocht naar goede apps en het vinden van een balans tussen ‘online’ en ‘offline’ soms moeilijk. Om ouders hierin te helpen, ontwikkelde Cinekid het AppLab, een plek met speciaal geselecteerde apps. De OBA heeft Cinekid uitgenodigd om een AppLab te creëren in de OBA. Op de iPads kunnen de apps ontdekt worden, die uiteraard digitaal zijn maar ook een link leggen met de echte wereld. Voorbeelden zijn de puzzel-app Windowsill, de app Spot waarbij je een tekening tot in detail kunt bestuderen en de app Me, waarin je jezelf in honderden vragen kunt ontdekken. 

Waarom een AppLab?

Kinderen en jongeren leren in deze tijd nog veel uit boeken, maar het leren van zogenoemde 21st century skills wordt ook steeds belangrijker. Daarbij wordt creativiteit gecombineerd met digitale en technische vaardigheden. De OBA wil jongeren helpen zich hierin te ontwikkelen en is hiermee al begonnen door de creatie van diverse Maakplaatsen. Het Cinekid AppLab is, als plek waar kinderen kunnen verdwalen in een prachtige digitale wereld en zo spelenderwijs digiwijs worden, een mooie aanvulling op het Maakplaats-programma. 

Locatie en openingstijden

Het Cinekid AppLab staat op de jeugdafdeling in OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, en is op werkdagen open van 08:00 – 22:00 uur. In het weekend is het Applab van 10:00 tot 22:00 geopend. De apps zijn gratis toegankelijk en zijn geschikt voor kinderen 4 – 12 jaar en hun ouders/verzorgers.