Nieuw OBA Café in de Centrale OBA

Gepubliceerd op: 3 januari 2018 17:06

Vanaf maandag 15 januari is iedereen van harte welkom in het nieuwe OBA Café op de begane grond in de Centrale OBA. Naast duurzaam eten en drinken kun je er op je gemak een praatje maken of heerlijk ontspannen met een krant of een tijdschrift.

In het OBA Café kun je genieten van koffie met een croissant tot lunch met een salade en verantwoorde sappen. Of kom pauzeren onder het genot van een warm tussendoortje.

Architect Jo Coenen heeft een prachtige nieuwe ruimte ontworpen waarbij vooral een enorme houten trap de aandacht trekt. Vanaf de trap heb je uitzicht over een groot deel van de bibliotheek. Verder is er een mooi uitzicht over het spoor en is er overal ruimte om lekker te zitten of te studeren. Bovendien kun je er een van de vele tijdschriften of kranten lezen uit de grootste collectie van Nederland. 

Er is er tijdelijk geen invalide-lift beschikbaar van B1 naar het OBA Café, dit wordt z.s.m. opgelost. 

Horecapartner Vermaat

Vanaf 1 juli 2017 is Vermaat de nieuwe horecapartner in de Centrale OBA aan de Oosterdokskade. De komst van Vermaat valt samen met de verbouwing van de Centrale OBA. Martin Berendse, directeur OBA: ‘Wij zijn bijzonder blij Vermaat aan de OBA te kunnen verbinden, omdat we weten dat bezoekers van de Centrale OBA goede horecafaciliteiten erg belangrijk vinden. We zochten naar vernieuwing, een bij Amsterdam en de OBA passende atmosfeer en een lage drempel voor alle Amsterdammers. Vermaat verwerkte dit in een zeer uitdagend voorstel waarvan we hoge verwachtingen hebben.’

OBA Café

De naam van deze nieuwe locatie is OBA Café. Kort, duidelijk en krachtig. De winnaars van de prijsvraag waaruit deze naam is voortgekomen krijgen een avond in de OBA cadeau, met uiteraard volledige verzorging. 

Het OBA Café is vanaf maandag 15 januari dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Locatie: Begane grond, Centrale OBA, Oosterdokskade 143.

Toegankelijkheid

Helaas zijn het OBA Café en de tijdschriftenafdeling nog niet toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens i.v.m. de verbouwing.