De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnen lopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Nieuwe leden Raad van Toezicht OBA

Gepubliceerd op: 1 maart 2021 13:21

In de afgelopen weken heeft de werving van nieuwe leden van de Raad van Toezicht van de OBA plaatsgevonden. Er waren twee vacatures in verband met het vertrek van Femke den Boer en Sandra Chedi.

De Raad van Toezicht heeft zich bij de werving laten ondersteunen door het Nationaal Register, een organisatie die is gespecialiseerd in het ondersteunen van toezichthouders in de corporate en non-profit sector. 

Er treden twee nieuwe leden toe tot de Raad van Toezicht:

  • Chris Sigaloff (1971), voormalig directeur van Kennisland, nu zelfstandig adviseur en tevens lid van de RvT van Hogeschool InHolland
  • Omar el Khamlichi (1982), manager Digitale Transformatie bij ABN AMRO

Chris Sigaloff is 10 jaar directeur geweest bij Kennisland en zit in een toezichthoudende rol bij Kriterion en de Hogeschool Inholland. Momenteel is ze werkzaam als zelfstandig adviseur / ontwikkelaar. Gericht op innovatie wil ze haar bijdrage leveren zodat de OBA hèt stedelijke samenwerkingsplatform wordt dat alle Amsterdammers inspireert om te blijven leren.

Omar el Khamlichi kwam als kind al wekelijks met zijn tante in OBA Bos en Lommer. In een laaggeletterde omgeving heeft hij door haar toewijding en de OBA zijn passie voor leren en ontwikkelen ontdekt. Hij zet zijn opgebouwde expertise in Digitale transformatie en Technologie graag in voor de transformatie van de OBA richting 2025. Momenteel is hij werkzaam bij ABN AMRO Private Banking, waar hij digitaal bankieren heeft opgebouwd en momenteel vorm geeft aan het realiseren van de Data Strategie. Dit is zijn eerste toezichthoudende rol.

Benoeming adviseur

Daarnaast heeft de Raad van Toezicht besloten een adviseur te benoemen, die de Raad van toezicht-vergaderingen bijwoont. Op deze manier wil de RvT bijdragen aan de instroom van een nieuwe generatie toezichthouders. 

De benoemde adviseur van de Raad van Toezicht is Rosanne Bakker (1989). Rosanne heeft verscheidene HR-rollen gehad, waaronder HR Business Partner bij Kentucky Fried Chicken. Zij heeft recent de overstap gemaakt naar het reclamebureau Truus. Deze ervaring over hoe je mensen in beweging kan brengen wil Rosanne graag inzetten voor de OBA. Dat het een ontmoetingsplek moge zijn voor alle Amsterdammers.

Voor Rosanne staan onderwerpen als diversiteit en inclusie prominent op de agenda, ze gunt alle Amsterdammers het warme welkom & thuis dat zij zélf voelt in de stad. Ze heeft een divers netwerk binnen de zakelijke dienstverlening en de culturele sector. Rosanne is opgegroeid in de Spaarndammerbuurt en woont nu in Geuzenveld. 

Met deze nieuwe leden en adviseur is de Raad van Toezicht van de OBA weer op volle sterkte.