Nieuwe coronamaatregelen: mondkapjes en registreren

Gepubliceerd op: 29 september 2020 21:05

Vanwege de nieuwe maatregelen van 28 september zijn de richtlijnen voor een veilig bezoek aan de OBA aangescherpt voor in ieder geval de komende drie weken. Het dragen van een mondkapje is nu in alle OBA-vestigingen verplicht. Nieuw is ook dat we voor een zitplaats om te werken, studeren of lezen je gegevens moeten registreren. Bij OBA Oosterdok geeft een druktemeter aan of je naar binnen mag en in andere vestigingen gebruiken we mandjes om het aantal bezoekers bij te houden.

Studeren, werken en lezen

Wil je komen studeren, werken of lezen? Dat kan, maar er zijn minder zitplaatsen beschikbaar. Meld je bij de ingang, we zijn namelijk verplicht om je naam en e-mailadres te registreren. In OBA Oosterdok geldt voor studeren en werken een maximum van 4 uur en krijg je een speciale toegangskaart mee.

Een activiteit bezoeken

Voor activiteiten kan je vooraf online een kaartje reserveren. Dit geldt ook voor alle activiteiten voor kinderen. Onze theaters en zalen zijn veilig te bezoeken. Hier wordt ook altijd 1,5 meter afstand bewaard. Als je naar de activiteit komt, hoef je bij de ingang niet op je beurt te wachten om je te registreren. Je kan meteen naar binnen lopen.

Rustige uren

Senioren en Amsterdammers met een minder goede gezondheid adviseren we de OBA te bezoeken op de rustige uren. Alle andere bezoekers vragen we vriendelijk om hier rekening mee te houden en indien mogelijk om op een ander tijdstip te komen. De rustige uren zijn:

  • voor OBA Oosterdok:  maandag- t/m vrijdagochtend van 08:00 – 9:30 uur
  • Alle andere vestigingen die 's ochtends open zijn: dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend tot 11:00 uur

Bezoekers die niet tot de kwetsbare groep horen vragen we rekening te houden met, en indien mogelijk om op een ander tijdstip te komen. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen kan blijven lezen en lenen.

De eerdere maatregelen blijven gewoon gelden. Kijk hier voor het overzicht van alle coronamaatregelen.