Nieuwe OBA in Slotervaart

Gepubliceerd op: 15 februari 2024 13:15

De Studie- en Leeszaal op de Keizersgracht

Gistermiddag openden we een nieuwe OBA in Slotervaart. De locatie: het gloednieuwe buurtcafé van Casa Sofia, in het benedengedeelte van zorginstelling De Open Hof in Slotervaart. Vanaf nu kunnen buurtgenoten hier ontbijten, lunchen, boeken lenen, kranten en tijdschriften lezen, vergaderen en meedoen aan workshops en activiteiten.

De vestiging was een lang gekoesterde wens van de omwonenden. Na de verhuizing van de OBA-vestiging op het Sierplein naar de Postjesweg miste de buurt een eigen OBA-stek. De opening werd dan ook goed bezocht. 

Programma van, voor en door de buurt

Vanaf vandaag kunnen buurtgenoten op deze nieuwe plek in Slotervaart een bescheiden boekencollectie lenen en boeken reserveren. Ook kunnen ze bij Casa Sofia terecht voor een kop koffie, ontbijt en lunch en zijn er vergaderruimtes te boeken. In samenwerking met Combiwel Buurtwerk, een organisatie die zich inzet voor uiteenlopende buurtinitiatieven in Amsterdam, worden er straks op deze nieuwe plek ook verschillende workshops en andere activiteiten ontwikkeld, samen met de buurt. De OBA in Slotervaart wordt hiermee een toegankelijk herkenningspunt in de wijk van, voor en door de buurt.