Cadeautje: novelles van Hanna Bervoets en Ellen Deckwitz

Gepubliceerd op: 19 juni 2024 09:45

Kijk OBA Live terug

Schrijvers Hanna Bervoets en Ellen Deckwitz schreven allebei een novelle over de toekomst van Amsterdam. En jij kunt die novelles gratis lezen.

Gemeente Amsterdam vroeg de Amsterdamse auteurs Hanna Bervoets en Ellen Deckwitz om een novelle te schrijven over de toekomst van Amsterdam. Omdat schrijvers nou eenmaal zien wat wij niet zien. 

AI-buddy

Hanna Bervoets schreef Een prachtige dag vol nieuwe mogelijkheden, waarin hoofdpersoon Cleo haar zoon verliest. Om haar rouwproces hanteerbaar te maken, vraagt ze een buddy mee naar huis, het handzame AI-antwoord op de ooit zo overvolle GGZ-wachtlijsten. In de gesprekken met haar buddy probeert Clea grip te krijgen op vragen die haar kwellen. 

Het Korps Natellingen

Ellen Deckwitz schreef Eerst zien over De Vries, een man die overloopt van de goede bedoelingen, maar niet erg doortastend is. De Vries belandt bij het beruchte Korps Natellingen, een overheidsinstantie die controleert of de data die men via camera's en drones verkrijgt, nog wel kloppen. De Vries is doodmoe door een slapeloze kleuter thuis en hij lijdt onder een perfectionistische collega. Wat klopt er eigenlijk nog aan de dingen die hij ziet? 

Nieuwsgierig? Je kunt de novelles gratis downloaden. √Čn je kunt de schrijvers ontmoeten tijdens de leesclub op 27 juni.

download de novelles en meld je aan voor de leesclub