OBA 100 | Top 3 Lezen voor de lijst

Gepubliceerd op: 10 april 2019 10:00

De OBA bestaat 100 jaar en dat wordt 100 dagen lang gevierd! In deze feestelijke periode daarom elke week een top drie met bijzondere stukken uit de collectie. Deze week: de meest populaire boeken van 'Lezen voor je lijst'.

Misschien is het toeval, misschien is het smaak: de lezende scholier gaat voor de allerblauwste boekomslagen.

Gerbrand Bakker | Boven is het stil

Op een afgelegen boerderij in het veenweidegebied ten noordoosten van Amsterdam verzorgt een vijftigjarige boerenzoon zijn doodzieke vader.


 

Herman Koch | Het diner

Twee echtparen, onder wie een beoogd minister-president, dineren in een restaurant om een vergrijp van hun kinderen te bespreken.


 

Abdelkader Benali | Bruiloft aan zee

Een Berbergezin keert terug naar het noorden van Marokko om de bruiloft van de dochter te vieren.

Lezen voor de lijst

In de OBA vind je een grote collectie boeken voor Lezen voor de lijst. Er zijn 12 OBA-vestigingen waar speciale kasten met deze boeken staan, er is er dus vast één bij jou in de buurt. En we helpen je graag als je vragen hebt over de collectie. Lezen voor de lijst is bedoeld voor leerlingen op de middelbare school die lezen voor het vak Nederlands.

Feestelijke activiteiten

Het jubileum vieren we met 100 dagen feest, in de hele stad! Een karavaan met gratis muziek-, theater, taal- en jeugdactiviteiten trekt langs alle 27 OBA-vestigingen in Amsterdam. Kom ook!