OBA 100 | Top 3 Libretti

Gepubliceerd op: 27 februari 2019 10:00

De OBA bestaat 100 jaar en dat vieren we 100 dagen lang! In deze feestelijke periode maken we elke week een top drie met bijzondere stukken uit de collectie. Deze week: de top 3 Libretti.

Het libretto werd als gedrukte speeltekst van de opera bij de voorstellingen aan het publiek te koop aangeboden. Deze bijzondere operateksten zijn bij de OBA ook te leen. 

1. Les aventures du roi Pausole: opérette en 3 actes de Albert Willemetz: d'après le roman de Pierre Louys / musique de Arthur Honegger; partition piano et chant

De avonturen van Koning Pausole is een operette in drie aktes met muziek van Arthur Honegger en een Frans libretto van Albert Willemetz, gebaseerd op de roman van Pierre Louÿs uit 1901.

 

2.  The red lantern : a modern revolutionary Peking opera / rev. collectively by the China Peking Opera Troupe (May 1970 script)

Het stuk vertelt het heroïsche verhaal van een gezin van drie toegewijde communistische revolutionairen, Li Yii-ho, Granny en T'ieh-mei. Het speelt zich af in Noord-China (in de versie van 1970) tijdens de oorlog tegen de Japanners. 

 

 

3. Robin de Raaff, 1968, Janine Brogt, 1947: Waiting for Miss Monroe : opera in three acts / Klaus Bertisch, samenst. en eindred. i.s.m. Janneke van der Meulen

De tweede opera van Robin de Raaff, met een libretto van Janine Brogt waarin licht wordt geworpen op het innerlijke leven van Marilyn Monroe. Zie hieronder de trailer van de opera die in 2012 op het Holland Festival werd vertoond.

Magazijnaanvraag

Bovenstaande libretti bevinden zich in het OBA-magazijn en kunnen worden opgevraagd via een magazijnaanvraag. gebruik daarvoor onderstaand formulier. 

Feestelijke activiteiten

Het jubileum vieren we met 100 dagen feest, in de hele stad! Een karavaan met gratis muziek-, theater, taal- en jeugdactiviteiten trekt langs alle 27 OBA-vestigingen in Amsterdam. Kom ook!