OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

OBA 100 | Top 3 Pop-up boeken

Gepubliceerd op: 3 april 2019 11:05

De OBA bestaat 100 jaar en dat wordt 100 dagen lang gevierd! In deze feestelijke periode daarom elke week een top drie met bijzondere stukken uit de collectie. Deze week: pop-up boeken.

1. Het spookhuis | Jan Pienkowski; getekend met behulp van Jane Walmsly ; papierconstructies van Tor Lokvig ; vert. uit het Engels door Herma Vogel.

Dit boek is al bijna 40 jaar oud en ligt in het OBA-magazijn, ter inzage op te vragen.

2. M.C. Escher pop-ups  Courtney Watson McCarthy 

Bewerking van een aantal werken van de Nederlandse lithograaf en houtsnijder (1898-1972) tot pop-up.

Dit indrukwekkende boek zit sinds 7 jaar in de collectie en is nog steeds in goede staat en te leen! 

3. Er was eens... | Driedimensionale schilderijtjes in beeld gebracht door [tevens concept]: Benjamin Lacombe

Acht bekende sprookjes en klassieke verhalen komen tot leven in pop-ups over twee bladzijden. Onder andere Roodkapje, Duimelijntje en Blauwbaard. Met achterin teksten op rijm. Onder begeleiding vanaf ca. 6 jaar. 

Ter inzage. 

Feestelijke activiteiten

Het jubileum vieren we met 100 dagen feest, in de hele stad! Een karavaan met gratis muziek-, theater, taal- en jeugdactiviteiten trekt langs alle 27 OBA-vestigingen in Amsterdam. Kom ook!