OBA in oktober: extra veel kinderactiviteiten

Gepubliceerd op: 8 oktober 2021 15:22

OBA in oktober: extra veel kinderactiviteiten

Tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober) en de herfstvakantie (16 oktober t/m 24 oktober) zijn er extra veel jeugdactiviteiten bij de OBA voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zo zijn er jeugdtheatervoorstellingen, allerlei workshops en kun je een bezoek brengen aan de eerste Amsterdamse KinderKunstBiennale. De meeste activiteiten zijn gratis.

Kijk voor meer informatie op oba.nl/kinderboekenweek en oba.nl/herfstvakantie.

Lezen, theater en maken in de OBA

Kinderen kunnen tijdens de Kinderboekenweek (thema: 'Worden wat je wil') meedoen met allerlei jeugdactiviteiten van de OBA. Zo leren ze een story motion film maken over hun droomberoep of kunnen ze het beroep van de toekomst tekenen. Bij Feestelijk voorlezen (6+), wordt het voorlezen gecombineerd met knutselen, spelletjes en een speurtocht.

Tijdens de herfstvakantie zijn er in het OBA Theater (OBA Oosterdok) meerdere familievoorstellingen te zien, zoals ‘Fly me to the moon’, ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ en ‘Ik zie je’. Ook zijn er creatieve taal- en schilderworkshops met kinderboekenschrijvers Ceciel de Bie en Reinoud Leenen en worden er kindercolleges gegeven door kinderboekvertaler Mechteld Jansen. 

Verder kunnen kinderen meedoen met een illustratieworkshop en leren zelf een illustratie te maken. Daarvoor kunnen ze inspiratie opdoen bij de tentoonstelling Poetry Images (Jeugdetage, OBA Oosterdok) met illustraties van 37 Hongaarse kunstenaars, uit klassieke en hedendaagse gedichtenbundels voor kinderen.

Amsterdamse KinderKunstBiënnale

Inmiddels zijn er al ruim 1000 bezoekers geweest bij de eerste Amsterdamse KinderKunstBiënnale (tot eind oktober te zien in OBA Oosterdok). Hier worden ruim 35 kunsteducatieprojecten gepresenteerd van kinderen van 40 Amsterdamse basisscholen. Kunst vormt kinderen, kinderen doen nieuwe ervaringen en perspectieven op. Ze leren op een andere manier naar zichzelf, de ander en hun omgeving kijken. Bezoekers worden via de kunstwerken meegenomen door vijf werelden: Amsterdam, mijn stad, Wonderkamer, Stromend Blauw, Dit ben ik – dit zijn wij en Herdenken & vieren. 

Deze tentoonstelling is een samenwerking met onze partner De Rode Loper op School, ter ere van het 20 jarig bestaan van Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School. Samen bieden we (kunst)educatieprogramma’s aan voor het primair onderwijs via OBA School.