Nieuw: OBA Bezorgservice voor 67+ leden

Gepubliceerd op: 14 april 2020 15:21

Leden van 67 en ouder worden sinds eind maart gebeld door de OBA met de vraag of zij een boekenpakket willen ontvangen. Deze actie is op touw gezet omdat de overheid ouderen adviseert om zoveel mogelijk thuis te blijven. Het contact met familie, bekenden en de buitenwereld is door de coronamaatregelen erg beperkt en verloopt vaker online. Daarom biedt de OBA deze tijdelijke nieuwe service aan. Het Parool schreef er een reportage over.

Bellen, samenstellen en bezorgen

Vanuit verschillende OBA-locaties in alle stadsdelen worden de 67+-leden gebeld en gevraagd naar hun leesvoorkeur, zoals historische of literaire romans. Vervolgens stellen OBA-medewerkers een gevarieerd pakket van 5 boeken samen. Dat wordt goed ontsmet en verpakt voor vervoer. In het pakket zit ook een speciale folder met daarin ons aanbod voor senioren. Studenten van de HvA en OBA-medewerkers brengen vervolgens de pakketten op de fiets naar de leden.

Cecile Bakker is één van de OBA-medewerkers die zich heeft aangemeld als vrijwilliger. Ze staat dagelijks om tien uur 's ochtends in OBA Oosterdok om de pakketten samen te stellen, afspraken te maken met medevrijwilligers en uiteindelijk zelf met de fiets op pad te gaan om boeken te bezorgen. "Alle mensen die ik heb gesproken, zowel telefonisch als vanaf de stoep voor hun huis, zijn onwijs enthousiast." Dat blijkt uit de uitspraken van de ontvangers: "Ik heb de OBA gemist. Dit boekenpakket is echt een cadeautje, ik ben heel benieuwd naar wat er allemaal in zit. Het lijkt wel Sinterklaas!"

De OBA heeft duizenden leden van 67 en ouder. We zijn nu twee weken aan het bellen, maar hebben nog lang niet iedereen kunnen bereiken. Bent u nog niet gebeld, maar wilt u graag een boekenpakket ontvangen? 

We vragen ieders begrip en geduld om deze dienstverlening te organiseren en uit te voeren.