OBA Maatje

Gepubliceerd op: 27 september 2017 15:50

Om Amsterdammers met elkaar te verbinden, is de OBA gestart met OBA Maatje. Een OBA Maatje is een enthousiaste vrijwilliger die met boeken, films of luisterboeken één keer per maand een bezoek brengt aan mensen die niet zo mobiel zijn. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook jongeren die vanwege een handicap of chronische ziekte minder mobiel zijn.

Met het project OBA Maatje krijgen mensen een passende selectie boeken, luisterboeken, films, tijdschriften of andere media aan huis bezorgd door hun eigen vrijwilliger. Hiermee wordt het contact vergemakkelijkt, daarnaast zijn de media een fijn tijdverdrijf om de eenzame momenten door te komen.

Ik wil een OBA Maatje bij mij thuis

Heeft u behoefte aan meer contact met anderen? Zou u het fijn vinden om bezoek te krijgen van een vrijwilliger die boeken, films of luisterboeken meebrengt? Misschien is het project OBA Maatje iets voor u. Een OBA Maatje is een enthousiaste vrijwilliger die met boeken, films of luisterboeken van de OBA één keer per maand bij u op bezoek komt. U ontvangt een passende selectie materialen aan huis bezorgd en een gezellig moment met een vrijwilliger. 

Om deel te nemen aan dit project, dient u een OBA-lidmaatschap te hebben.

Deelnemers aan Ouderen in de Wijk (65+) ontvangen een jaar gratis de OBA-basis pas. 

Hoe werkt het?
U kunt zich aanmelden door een mail met uw naam en telefoonnummer te sturen naar obamaatje@oba.nl. U kunt ook bellen naar 020- 52 30 960. Een medewerker van de OBA neemt dan contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Na het intakegesprek wordt u ingeschreven en gaat de OBA op zoek naar een geschikte vrijwilliger. Wanneer u en de vrijwilliger een positieve kennismaking hebben gehad, worden jullie OBA Maatjes voor de duur van één jaar.

Bekijk ook het filmpje:

Ik wil OBA Maatje worden

*Op dit moment zijn er voldoende OBA Maatjes. Zodra er weer behoefte aan vrijwilligers is, staat dat op deze pagina.

De vrijwilligers worden geworven in de OBA-vestigingen en worden op een zorgvuldige wijze gekoppeld aan eenzame buurtgenoten. De vrijwilliger krijgt een contactpersoon binnen zijn/haar OBA-vestiging die hem/haar helpt met het maken van de selectie uit OBA-collectie en het contact met zijn/haar maatje. Het is de bedoeling dat de vrijwilliger minimaal eens per maand bij zijn/haar maatje op bezoek gaat en zo samen een band wordt opgebouwd.

Een vrijwilliger verbindt zich bij voorkeur voor minstens één jaar aan zijn/haar maatje, om zo te zorgen voor continuïteit en betrokkenheid. Om te zorgen dat vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren, organiseert de OBA periodiek een vrijwilligersbijeenkomst. Hier wordt elke keer een relevant thema behandeld en worden tips en inzichten met elkaar gedeeld. Een vrijwilliger ontvangt het lidmaatschap OBA Basis.

Aanmelden

Op dit moment zijn er voldoende OBA Maatjes. Zodra er weer behoefte aan vrijwilligers is, staat dat op deze pagina.