OBA NEXT een stap dichterbij

Gepubliceerd op: 20 mei 2019 10:46

De gemeente Amsterdam heeft deze week haar Voorjaarsnota gepubliceerd, waarin beschreven staat waar het geld van de stad de komende jaren naartoe gaat.

Op de website van de gemeente lees je alle voornemens. 

Voor de OBA is vooral de cultuurpassage van belang, waarin staat dat er de komende jaren “€41 miljoen geïnvesteerd wordt in een nieuw gebouw voor theater De Meervaart, de verbouwing van het Amsterdam Museum en OBA Next, een nieuwe openbare bibliotheek die wordt gebouwd op de Zuidas en zich richt op innovatie, mediawijsheid en digitale inclusiviteit.”

De plannen voor OBA Next combineren drie grote ambities: een openbare bibliotheek van de toekomst, een cultureel hart voor de Zuidas en een plek voor innovatie en digitale weerbaarheid voor álle Amsterdammers. Met de motie Vink (april 2019) heeft de gemeenteraad verzocht om de mogelijkheden van onze ambities te verkennen en de haalbaarheid van een nieuwe OBA-locatie op de Zuidas te onderzoeken.

Groen licht in juli...

Martin Berendse: "Natuurlijk zijn we verheugd dat de gemeente onze plannen in de Voorjaarsnota omarmt, maar we zijn er nog niet…de gemeenteraad neemt begin juli pas een officieel besluit over de plannen van B&W. We hopen dat ook de gemeenteraad OBA NEXT als een waardevolle toevoeging aan het aanbod op de Zuidas ziet. Het wordt een publieke instelling voor alle Amsterdammers (met name de nieuwe generatie), waarmee we de aansluiting met de rest van de stad versterken.”