OBA op de Uitmarkt

Gepubliceerd op: 19 augustus 2014 12:00

De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen. Dit jaar is het van 29 t/m 31 augustus feest rondom het Museumplein en het Leidseplein. Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus staat de OBA op de Uitmarkt Boeken. Op het Museumplein, aan de kant van het Rijksmuseum. Op het OBA podium treden op zaterdag en zondag ruim veertig schrijvers op. Gevestigde en nieuwe namen, muzikale schrijvers en woordkunstenaars.

Programma

Op zaterdag zijn dat onder anderen Kees van Beijnum, Kees ’t Hart, Jannetje Koelewijn, Nausicaa Marbe en Jamal Ouariachi. Er is poëzie van Pieter Boskma en Wim Brands, en er zijn nieuwe schrijvers zoals Eefje Rammeloo, Emma Curvers en Frank Gunning. Alma Mathijsen en Milena Haverkamp verzorgen een muzikale voorleessessie. Het OBA-programma ‘Gesprek van het hart’ krijgt een Uitmarkt Boeken-editie met onder meer een duo-interview met Wim Daniëls en Petra Stienen, een gesprek met Henk van Gelder over Bram Vermeulen en een voorleessessie met Hans Dorrestijn.

Op zondag is er ruimte voor de beste jonge schrijvers, zoals Hanna Bervoets, Philip Huff en Thomas Heerma van Voss. Sanneke van Hassel en Rob van Essen lezen korte verhalen en uitgevers Oscar van Gelderen en Eva Cossee praten over het herontdekken van vergeten parels. In de zondag-editie van ‘Gesprek van het hart’ staan Hans Aarsman en Saskia Goldschmidt op het programma, is er poëzie van Vrouwkje Tuinman, nieuw werk van Gustaaf Peek en komen ook Edzard Mik, Manon Uphoff, Johan Goossens en debutant Bregje Hofstede langs.

De presentatoren van Uitmarkt Boeken zijn Andrea van Pol, Leon Verdonschot, Jos Palm, Karin van As, Jos van Hest en Ed van Eeden.

Het volledige programma staat op www.uitmarkt.nl.