Vanaf zondagavond 20:00 uur tot maandagochtend 10:00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

OBA live: onze nieuwe talkshow in samenwerking met AT5

Gepubliceerd op: 25 mei 2023 14:19

Onze vrienden van AT5 wonen al enige tijd bij ons in de centrale bibliotheek op Oosterdok. En dat zorgt natuurlijk voor een heleboel kruisbestuiving en mooie idee├źn.

Daarom presenteren we vanaf deze week onze nieuwe talkshow: OBA live. Elke week gaat een wisselende groep toppresentatoren in gesprek met bijzondere gasten over datgene wat de gewone Amsterdammer bezighoudt. 

In de eerste aflevering schuiven aan: hoogleraar jeugdliteratuur Yra van Dijk, booktokker Noah de Campos Neto en striptekenaar George Adegite.
Volgens Yra van Dijk is lezen essentieel voor de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling. Ze legt uit wat de oorzaken en gevolgen zijn van het dalende leesniveau in Nederland en wat er moet veranderen in het leesonderwijs.

Noah de Campos Neto is een populaire booktokker die via TikTok zijn liefde voor boeken deelt met duizenden volgers. Hij vertelt hoe hij zelf meer is gaan lezen en hoe hij anderen inspireert om dat ook te doen.

George Adegite is kunstenaar en striptekenaar. Hij maakt strips over personages die op hem lijken en dezelfde taal spreken. Ook speelt de Bijlmer een belangrijke rol in zijn werk. Hij laat zien hoe belangrijk het is om jezelf te herkennen in verhalen en hoe diversiteit kan bijdragen aan het leesplezier.

OBA live wordt herhaald en is ook online terug te zien via de website van AT5.

bekijk de eerste aflevering op de site van AT5