Kom de nieuwe OBA ontdekken

Gepubliceerd op: 29 augustus 2018 16:45

Ontdek de vernieuwde OBA Oosterdok (Centrale), met onder andere nieuwe etages, nieuwe horeca én een nieuwe naam.

Medio 2017 startte een grote verbouwing van het centrale gebouw van de OBA. Tien jaar na de opening van het pand inventariseerden de directie en de architect hoe het gebouw nog functioneler kan worden voor bezoekers en medewerkers. Bovendien was er de wens om meer aan te sluiten bij de missie van de OBA om een plek te zijn waar elke Amsterdammer een leven lang kan leren. De verbouwing resulteerde in meer studieplekken, een nieuw experimenteerlab op de jeugdetage en meer congresfaciliteiten waaronder de Forumzaal.

Nieuwe naam: OBA Oosterdok

Bij de vernieuwing past ook een nieuwe naam. De hoofdvestiging van de OBA zal per 1 september verder gaan onder de naam OBA Oosterdok in plaats van Centrale OBA. Deze naam is in lijn met alle 26 OBA-vestigingen, die de titel dragen van de buurt of straat waarin ze zich bevinden. Bovendien sluit de naam goed aan bij de ambitie om het gebied Oosterdok op de kaart te zetten als vernieuwend stadskwartier, onder de noemer Expeditie Oosterdok.

Ruimere openingstijden

Per 1 september 2018 veranderen ook de openingstijden van OBA Oosterdok:

  • op werkdagen van 08.00 – 22.00 uur.
    Tot 10.00 uur gelden self service-uren, waarbij de bezoeker zelf de materialen kan lenen.
  • in het weekend is het gebouw als vanouds geopend van 10.00 – 22.00 uur.

Nieuwe horeca: Babel

Ook is Babel, het nieuwe restaurant op de 7e etage geopend. Bezoekers kunnen er genieten van een uitgebreid ontbijt-, lunch- en dinermenu. Er is gekozen voor een samenwerking met lokale leveranciers, met producten als brood van De Bakkerszonen uit Amsterdam-Noord, seizoensgroenten van Kwekerij Osdorp en bier van brouwerij De Prael. Op oba.nl/eetendrinkt is meer informatie te vinden over de horeca binnen de OBA.

Huis van Alle Talen

De OBA blijft vernieuwen. Nu de verbouwing achter de rug is, staat de ontwikkeling van het Huis van Alle Talen op de planning. Dit initiatief biedt ruimte aan het uitwisselen van verhalen en culturen via diverse talen. Er zal een ruime collectie meertalige boeken ontstaan.