OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Ontdekking in het duister

Gepubliceerd op: 16 mei 2019 11:03

Ontdek de OBA in het duister en ga op avontuur in de wereld van de bibliotheek die ’s nachts tot leven komt. Als OBA Oosterdok aan het eind van de dag voor publiek gesloten is, gaan de deuren open voor een nachtelijke bezoek aan dit iconische gebouw. Alleen de noodverlichting brandt en je bent slechts uitgerust met een zaklamp. Durf jij het aan?

OBA-medewerkers geven een exclusieve rondleiding in het gebouw dat nu twaalf jaar bestaat. Ze vertellen geheimen waarover de rest van het jaar wordt gezwegen. Deze ontdekkingstocht leidt langs plekken waar dagelijks 5.000 bezoekers komen. Maar ook voert de route dwars door verboden gebied, zoals het halfduistere magazijn dat zich uitstrekt onder het pand en een magische aantrekkingskracht op bezoekers lijkt uit oefenen.

Boeken? Oh ja, die zijn er, maar er is nog veel meer te vertellen. Zoals het verhaal over de toeristen die dachten dat de OBA een jeugdherberg was. Over de serie inbraken tijdens de bouw en over het gruwelijke lot van de man die binnenkwam om een hapje te eten... of kwam hij voor iets anders? Misschien hoort ook u het gehuil van de waakhond die in 2006 één stap te veel zette. Sommige, anders volstrekt nuchtere personeelsleden fluisteren dat zijn geest hier ronddoolt. De gidsen vertellen veel, maar hopen stiekem dat de aanwezigen alles meteen weer vergeten.

Ontdekking in het duister, vrijdag 14 juni,  22:15 - 23:45 uur, OBA Oosterdok