Open podium

Gepubliceerd op: 27 juli 2016 09:25

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand dragen ervaren én beginnende dichters voor uit eigen werk bij Open Podium. Tonny Hollanders is een van de dichters die elke maand aanwezig is.

Hollanders draagt voor uit eigen werk, maar luistert ook graag naar de woordkunsten van anderen. "Leerzaam en leuk, al vanaf de eerste keer dat ik er binnenliep," vertelt ze. "Dat was in 2005. Ik begon met dichten om terugkerende gevoelens vast te leggen en had een dichtersgroep opgericht in mijn buurt. Daar wees iemand mij op Open Podium. Ik vond het meteen leuk, want je hebt direct contact en het is persoonlijk. Je stapt zo het podium op. Sinds die eerste keer ga ik elke maand. Van iedereen leer je wel wat, of ze nu ervaren zijn of juist net beginnen. Elke stem is anders en iedereen heeft wel iets moois en unieks."

Napraten aan tafel

De wijze waarop presentator Jos van Hest zijn rol vervult, speelt een belangrijke rol in het succes van Open Podium. Tonny: "Hij oordeelt nooit, stelt geinteresseerde vragen en maakt hier en daar een grapje. Daardoor is de sfeer altijd positief en levendig. Na afloop gaan we vaak met zijn allen eten in het restaurant en napraten. Dankzij het Open Podium heb ik inmiddels een heel netwerk van bevriende dichters."

Open Podium is iedere zaterdag van de maand, 14.00 uur op het Cultuurplein op de 2e etage van de Centrale OBA. Vrije inloop.