Opening Maakplaats 021 Osdorp

Gepubliceerd op: 14 november 2019 16:51

Op donderdag 12 december openen we de 8e Maakplaats 021 locatie, dit keer in OBA Osdorp! Ook op deze locatie kunnen kinderen kennismaken met digitale fabricage en stadmaken. Je bent vanaf 15.30 uur van harte welkom om deze gloednieuwe Maakplaats feestelijk met ons te openen.

Programma

Tussen 14.00 - 16.00 uur maken kinderen uit de buurt kennis met digitale fabricage en stadmaken. Vanaf 15.30 uur is iedereen van harte welkom om deze gloednieuwe Maakplaats feestelijk met ons te openen.

Officiële opening

  • 15:30 uur – Inloop
  • 16:00 uur – Openingsceremonie door Sacha van Tongeren (programmamanager Maakplaats 021), Marijn Hermans (teamleider van OBA Osdorp) en kinderen uit de buurt.

Locatie

OBA Osdorp
Osdorpplein 16
Amsterdam

Toegang is gratis, vrije inloop.

Over Maakplaats 021

Maakplaats 021 is een netwerk van openbare makerspaces, in verschillende vestigingen van de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam). Kinderen en jongeren kunnen er leren ontwerpen, creëren, ontdekken en experimenteren. Leren door te maken, dat is waar Maakplaats 021 op inzet. In de activiteiten wordt aandacht besteed aan digitale fabricage en aan stadmaken. Samen ontdekken we de buurten van Amsterdam en bedenken we slimme oplossingen voor de stad. De OBA wordt zo een plek in de buurt waar kinderen en jongeren de kans krijgen de vaardigheden te ontwikkelen die passen bij deze tijd.

Maakplaats 021 is een initiatief van OBA, Waag, Pakhuis de Zwijger en de Hogeschool van Amsterdam, en wordt mogelijk gemaakt door steun van Gemeente Amsterdam.

Fotografie: Waag


lees meer nieuws van Maakplaats 021