Oproep: Schrijfwerkplaats voor professionele auteurs

Gepubliceerd op: 3 augustus 2015 13:59

Schrijf met andere auteurs in de Schrijfwerkplaats.

Werk je als schrijver of dichter en is je werk gepubliceerd in/op een serieus literair podium? Ben je een twintiger of dertiger? Schrijf je korte verhalen of werk je aan een (tweede, derde) roman? En zoek je een plek in de stad waar je wekelijks samen met collega's rustig kan werken? Dan is de Schrijfwerkplaats iets voor jou.

Gratis werkplek en literair netwerk

In de Schrijfwerkplaats kom je wekelijks met andere schrijvers bij elkaar om te schrijven en voor te lezen uit eigen werk. Je schrijft zelfstandig en aan het eind van de middag kun je voordragen en krijg je feedback van de andere auteurs.

De Schrijfwerkplaats start in oktober en heeft als doel schrijvers een vaste plek te geven in Amsterdam om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Ook helpt de Schrijfwerkplaats om een ritme aan te brengen in de werkweek en is het een stok achter de deur om daadwerkelijk te schrijven.

Organisator is schrijfster Mijke Pol (uitgeverij De Geus). Twee jaar geleden startte Mijke de Schrijfwerkplaats in Den Bosch, nu brengt zij dit initiatief naar Amsterdam. In Den Bosch hebben schrijvers als Lucas de Waard, Hanneke Hendrix en Anne Lichthart geschreven in De Schrijfwerkplaats.

Deelname

Deelname aan de Schrijfwerkplaats is gratis, vooraf aanmelden per e-mail bij Reina de Smeth: r.desmeth@oba.nl.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 30 september in de Centrale OBA. Graag vóór 15 september aanmelden. Mijke Pol neemt van tevoren contact met je op. Aanmelden is altijd vrijblijvend. Wil je graag eerst meer informatie? Ook dat kan, geef het aan in de e-mail.