Sameh Mikhail verkozen tot Stadsrecensent van het Jaar

Gepubliceerd op: 16 juni 2016 16:14

Tijdens de feestelijke Avond van het Lezen in het OBA Theater is Sameh Mikhail donderdagavond verkozen tot ‘Stadsrecensent van het Jaar’.

Sameh Mikhail van de Scholengemeenschap Reigersbos deed mee aan de recensiewedstrijd onder Amsterdamse scholen, georganiseerd door de OBA in samenwerking met schrijvers Bettina Drion en Hans van den Pol. Leerlingen konden meedoen aan workshops recensies schrijven en ook zelf een recensie voor de wedstrijd insturen. Sameh schreef zijn recensie over het boek Boy 7 van Mirjam Mous, die ook bij de avond aanwezig was.

Uit meer dan 100 inzendingen kozen juryleden Bettina en Hans de recensie van Sameh om zijn prikkelende, nieuwsgierig makende begin. Ook zijn spannende samenvatting van het boek, die niet teveel verklapt, en zijn goed onderbouwde mening en enthousiasme waren sterke punten.

Meelopen bij AT5 en Parool

Sameh ontving mooie prijzen: een wisselbeker en een gesigneerd versie van Boy 7 van Mirjam Mous. Ook mag hij binnenkort proeven van de praktijk: hij zal een dag meelopen achter de schermen bij AT5 en gaat met een redacteur Cultuur van Het Parool op pad. Komend jaar schrijft hij vier keer een recensie voor oba.nl over een zelfgekozen boek.

Avond van het Lezen

De Avond van het Lezen is het slotstuk van een mediaprogramma georganiseerd door de OBA. De afgelopen maanden deden leerlingen van de Scholengemeenschap Reigersbos, Open Schoolgemeenschap Bijlmer en het Mediacollege Amsterdam hieraan mee.

In een leeskring op school bespraken de leerlingen verschillende boeken en leerden zij recensies te schrijven, onder begeleiding van Bettina en Hans. Tijdens de Avond van het Lezen werden 105 leerlingen ondergedompeld in een wereld vol verhalen en deden zij mee aan verschillende workshops met thema science fiction, aansluitend op het boek Boy 7 dat in de klas behandeld werd. Jos van Hest vertelde over poëzie voor jongeren en OBA-medewerkers namen leerlingen mee in een zogenoemde role playing story. De Avond van het Lezen werd feestelijk afgesloten met dj Noa en dansers Gabriel en Raphael van Kunstbende. Over een jaar geeft Sameh het stokje over, als de nieuwe Stadsrecensent van het Jaar wordt gekozen.