De OBA, AT5 en SALTO gaan inniger samenwerken

Gepubliceerd op: 26 april 2023 10:00

De Publieke Omroep Amsterdam is in december ingetrokken op de eerste etage van OBA Oosterdok. Vanaf 2023 wonen we niet alleen samen met AT5 en SALTO, maar werken we ook aan een duurzame, gezamenlijke programmering. Het motto is ‘informeren en leren door te doen’.

De eerste stappen? De buurtgerichte AT5 MediaLabs en OBA Live. Een MediaLab is een volledig uitgeruste opnamestudio, waar nieuwe mediamakers, buurtbewoners, lokale organisaties en scholen op een laagdrempelige manier oefenen met alle facetten van het media vak. SALTO distribueert het resultaat.

Het eerste lab in Osdorp is al in gebruik. Hier wordt momenteel, in samenwerking met OBA Next, een pilot gedraaid. Oudere en jongere reporters trekken de wijk in en gaan in een podcast het gesprek met elkaar aan over hun (kijk op de) wijk. Aan de MediaLabs in Noord, Oost en Zuidoost wordt gewerkt.

Onze tweede coproductie is de talkshow OBA Live op AT5. De titel kent u misschien nog uit een ver radioverleden, maar we gaan verder als televisieprogramma van 24 minuten met onder meer twee tafelgasten. De eerste pilots staan gepland half mei en half juni. We streven naar een tweemaandelijkse uitzending vanaf september.